Mijn ervaring met Helene


“bij mijn hart, daarom is mijn hoofd zo moe”

Dit is inmiddels veranderd, evenals andere zaken waar ik last van had. Helene kwam zoals zij zelf zegt “op het juiste moment in mijn leven”. Ook gaf zij vaak aan dat ik degene was die het werk deed, zij hoefde niet zoveel te doen. Kijk, dat geeft aan dat ik te maken had met een vakvrouw. Altijd beleefd, attent, oplettend, luisterend, op een zachte manier confronterend, onvoorwaardelijk, begrijpend, geduldig en zij was degene die ik durfde te vertrouwen.

Aan haar vertelde ik alles, ook soms voor de zoveelste keer hetzelfde verhaal en ik weleens gek van mijzelf werd omdat ik bepaalde patronen maar niet kon doorbreken. Helene niet, geduldig en tot in haar tenen mindful luisterde zij, had oog voor mijn proces en gaf mij het vertrouwen dat het goed zou komen. Dat mijn hoofd, hart en lijf samen gingen werken, vooral dat ik ernaar durfde te luisteren en het serieus nam.

Ik ben gegroeid, rustiger geworden, probeer zoveel mogelijk mindful te leven, gewoon omdat dit zo’n goede manier is om te ervaren, met anderen om te gaan, situaties aan te pakken en gewoon lief voor jezelf te zijn zonder oordeel. Ik ben Helene erg dankbaar voor wat zij mij gegeven heeft en hou dit bij mij voor de rest van mijn leven. Ik heb mijn hart wel weer gevonden, maar Helene heeft daar wel een stukje van gestolen!

Stella

Uw Reactie

*